ноември 27, 2022

На 30-ти јуни завршува рокот за промени во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС)

Остануваат уште две недели до истекот на рокот за промена на податоци во Единствениот регистар на земјоделски стопанства (ЕРЗС), а Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) ги потсетува сите земјоделци кои имаат потреба да извршат промена на податоци во ЕРЗС по било кој основ, тоа да го направат заклучно со 30 јуни.

„Поради состојбата предизвикана од ковид-19, со цел да им овозможиме на земјоделците без никаков ризик по нивното здравје да можат да ги извршат промените, рокот кој вообичаено е до 15 март, го продолживме до 30 јуни. Напоменуваме, дека остануваат уште две недели до истекот на рокот. Сите земјоделци кои имаат потреба да направат измени, треба да се обратат во Подрачните едници на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство кои се подготвени да одговарат на работните обврски со целосна заштита од ковид-19. Исто така, апелираме до сите земјоделци кои ќе доаѓаат во Подрачните единици на МЗШВ, да ги почитуваат мерките за заштита, да носат заштитна опрема и да одржуваат дистанцa“ – порачуваат од МЗШВ.

По истекот на рокот, додаваат, податоците од ЕРЗС ќе бидат преземени од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и другите надлежни институции кои имаат обврска да извршат ажурирање на податоците, со цел да се утврди кој може да се стекне со право на финансиска поддршка.

Сподели