декември 1, 2022

Мицкоски: Избори во втората половина на јули 2020

Христијан Мицкоски

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски го повика Претседателот на Република Македонија, Пендаровски, да ја продолжи вонредната состојба за да можат да се подготват сите потребни протоколи за изборите во однос на пандемијата од Ковид-19, и со тоа да се овозможи изборите да се оддржат во втората половина на јули. Избори на 5-ти јули за нив се неприфатливи – „ние нема да бидеме дел од избори на 5-ти или 8-ми јули“, изјави Мицкоски и додаде дека со тоа Македонија ќе влезе покрај здравствената и во сложена политичка криза.

Сподели