ноември 27, 2022

Укинете го ПЦР тестот за македонски државјани при влез во Македонија

pcr

Укинете го ПЦР тестот за македонски државјани при влез во Македонија! Ова претставува типична дискриминација! Решението е глупаво и непотребно! 350 евра чини едно тестирање. Или овозможете да се тестираат луѓето во Македонија, па нека одат во самоизолација сé додека не се добијат резултати.

И ваквото решение треба да важи само за државјани кои се враќаат од држави со висок ризик! Нема логика да се тестираат оние кои доаѓаат од држави каде што коронавирусот е далеку помалку раширен отколку во Македонија, држава на прво место според ризик во Европа!

Автор: Роберт Милески

Сподели