ноември 27, 2022

Темелот на македонската држава

103428970_10223610053578831_1204702581719269064_n

Темелот на македонската држава е македонскиот инклузивен национализам, од Разловци и Кресна, преку Крушево па сé до Прохор Пчински! Затоа сакаат да го рушат. Не им дозволувајте да ни го исечат коренот, оти дрво без корен завршува како северџански трупец.

На сликата е споменикот од струшко Таш Маруништа, споменик на македонската борба за сопствена држава. Едниот недоисправен столб го симболизира Илинден како недовршена задача, а вториот исправен столб ја преставува круната на македонската национална борба за македонска држава.

Една земја, една љубов, една татковина – име и е Македонија! 👌❤

Сподели