ноември 27, 2022

Мариовска свадба

15626305_10211486593110573_5724400861586026123_o (2)

Да си ги знаеме и да си ги чуваме корените. Еден комплетен филмски документарен приказ на автентичен етнографски материјал од Мариово. Опфатени се повеќе аспекти потребни за да се доживее целината. Режисерската палка ја има Кличкова Вера, која е вистински spiritus movens при подготвувањето и изработката на овој документарец. Изработен е во 1966 година. Уживајте.


Автор: Киро Мавроски

Сподели