јуни 6, 2023

За нас

Дијалектика е македонски слободен медиум чија цел е да ја збогати македонската демократија со текстови од различни слободномислечки автори.

Кај нас има место за сечие мислење! Доста беше монопол на новинарски „тефтерчиња“ кој може да објавува текстови!

Слобода за мислата!

Името дијалектика е избрано, бидејќи има големо значење – дијалектика во суштина означува „уметност на водење дијалог“.

Дијалектиката е основа за разговор помеѓу две или повеќе лица кои имаат различни гледишта, но сакаат да ја утврдат вистината преку образложени методи на аргументирање. А ние обожаваме добра дебата. 

Лајкнете ја и официјалната страна на фејсбук:  https://www.facebook.com/dijalektikanews/